TILLFÄLLE - Romprovning med expert i Stockholm den 21 september..mejla oss!

   Vi ordnar även provningar av Rom, Cognac, Calvados, Grappa, Öl m.fl.
- Boka svensexa / möhippa i Stockholm

I. Rom från början

Lär grunderna i hur man provar rom, om vilka glas man ska använda, om historien och framställningen.  Vi provar huvudtyperna av lagrad premium rom och lär oss varför de smakar som de gör med avseende på råvaror, tillverkning, lagar, lagring etc.

Lär grunderna i hur man provar rom, om vilka glas man ska använda, om historien och framställningen.

Vi provar huvudtyperna av lagrad premium rom och lär oss varför de smakar som de gör med avseende på råvaror, tillverkning, lagar, lagring etc.

II. Cognac från början

Vill ni utmana era kunskaper i COGNAC samt lära er mer hur man provar cognac, om dess historia och framställning.  Ni provar huvudtyperna av lagrat vindestillat från Cognacs regioner t.ex.  Grand champagne  och lär oss varför de smakar som de gör med avseende på råvaror, tillverkning, lagring etc.

Vill ni utmana era kunskaper i COGNAC samt lära er mer hur man provar cognac, om dess historia och framställning.

Ni provar huvudtyperna av lagrat vindestillat från Cognacs regioner t.ex. Grand champagne och lär oss varför de smakar som de gör med avseende på råvaror, tillverkning, lagring etc.

III. Calvados från början

Välkommen till Äppelriket Calvados! Normandie i Frankrike är ett specifikt område för calvadostillverkning Calvados måste enligt lag lagras minst 1 år innan buteljering, men det är inte ovanligt med betydligt längre lagring än så. Äppelbrännvin tillverkas också i flera andra länder, till exempel Tyskland, Spanien, England...Sverige!

Välkommen till Äppelriket Calvados!
Normandie i Frankrike är ett specifikt område för calvadostillverkning
Calvados måste enligt lag lagras minst 1 år innan buteljering, men det är inte ovanligt med betydligt längre lagring än så.
Äppelbrännvin tillverkas också i flera andra länder, till exempel Tyskland, Spanien, England...Sverige!

IV. Grappa från början

Grappa! är ett pressrestdestillat och görs av resterna från vintillverkning främst i norra Italien. När man använt druvorna vid jäsningen till vin tar man bort skal, fruktkött, kärnor från vinet och av dessa restprodukter kan man med speciella metoder få fram alkohol. I EU får beteckningen grappa bara användas för italienska destillat.

Grappa! är ett pressrestdestillat och görs av resterna från vintillverkning främst i norra Italien. När man använt druvorna vid jäsningen till vin tar man bort skal, fruktkött, kärnor från vinet och av dessa restprodukter kan man med speciella metoder få fram alkohol.
I EU får beteckningen grappa bara användas för italienska destillat.

Swedish whisky tastings

V. Tequila

Äkta tequila kallas - tequila 100 % agave och görs på liljeväxten Agave blue Weber. Det finns olagrad tequila och så finns lagrad tequila som är en god avec och kan på många vis m¨ta sig med mer känd sprit. Det finns även släktingar till tequilan somSotol... Mezcal som är värda en provning. Pris: 550 kr p.p.

Äkta tequila kallas - tequila 100 % agave och görs på liljeväxten Agave blue Weber. Det finns olagrad tequila och så finns lagrad tequila som är en god avec och kan på många vis m¨ta sig med mer känd sprit.
Det finns även släktingar till tequilan somSotol... Mezcal som är värda en provning.
Pris: 550 kr p.p.

IX. Ölprovning i Stockholm - Boka bästa och proffsigaste provningen i Gamla stan! Mejla här och beställ.

VI. Armagnac

är ett druvdestillat från det franska distriktet Armagnac i sydväst som görs genom destillation av vitt vin. Armagnac destilleras traditionellt endast en gång. På grund av sitt varmare klimat en tyngre, fruktigare och en mustigare smak än cognac.

är ett druvdestillat från det franska distriktet Armagnac i sydväst
som görs genom destillation av vitt vin. Armagnac destilleras traditionellt
endast en gång. På grund av sitt varmare klimat en tyngre, fruktigare och en mustigare smak än cognac.

proffsig_ölprovning_gamla_stan.jpg

VII. Gin

Prova olika ginsorter och gör den perfekta:  Martinin, Martinezen, Negronin, Gin&Tonic Alla ginsorter blir inte lika bra i blandningar med andra ingredienser! Lär vilka blandningar som fungerar bäst! Ginprovningar i Stockholm

Prova olika ginsorter och gör den perfekta:
Martinin, Martinezen, Negronin, Gin&Tonic
Alla ginsorter blir inte lika bra i blandningar med andra ingredienser!
Lär vilka blandningar som fungerar bäst!
Ginprovningar i Stockholm

Andra provningar!
Avecprovningar...

Whisky och chokladprovning, Cognac och ostprovning, Rom och lakrits, Vertikalprovningar, Områdesprovningar, Oberoende buteljerare, "De luxe" provning eller liknande? Bourbonprovning.  Kontakta oss för er provning!


Whisky och chokladprovning, Cognac och ostprovning, Rom och lakrits, Vertikalprovningar, Områdesprovningar,
Oberoende buteljerare,
"De luxe" provning eller liknande?
Bourbonprovning.

Kontakta oss för er provning!

Romprovning med expert i Stockholm den 26 Oktober 18:00 2019
OBS-25 Oktober 18:00
Ginprovning